|
Horeca Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
14.09.2015
Aantal missies |
Aantal operatoren |
17.556 |
17.070 |
De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)

|
Aantal inspecties |
Gunstige inspecties |
Rookverbod |
15.006 |
96,0% |
Infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants |
14.211 |
55,7% |
Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) |
9.515 |
88,4% |
Meldingsplicht |
9.424 |
97,6% |
Autocontrolesysteem |
9.081 |
62,7% |
Infrastructuur, inrichting en hygiëne in cafés |
1.325 |
85,9% |
Infrastructuur, inrichting en hygiëne bij ambulante uitbaters |
1.256 |
66,7% |
Horeca light |
508 |
97,6% |
Totaal |
60.326 |
79,7% |
Details inspecties Infrastructuur, inrichting en hygiëne per type inrichting
|
Aantal inspecties |
Gunstige inspecties |
Restaurant |
9.596 |
54,9% |
Frituur |
1.175 |
58,6% |
Traiteur |
968 |
67,3% |
Pita |
476 |
42,4% |
Kamers met ontbijt |
118 |
77,1% |
Tea-room |
70 |
67,1% |
Andere horeca |
1.808 |
53,5% |
Totaal |
14.211 |
55,7% |
Maatregelen
|
Aantal maatregelen |
Waarschuwingen |
5.695 |
Inbeslagnemingen |
263 |
Maatregelen ingevolge non-conformiteiten bij een andere operator |
19 |
PV's |
1.369 |
Tijdelijke sluitingen |
32 |
Andere |
1.360 |
Totaal |
8.738 |
Inbeslagnemingen
Producten |
Hoeveelheden |
Diverse levensmiddelen |
13.649 kg, 2.123 stuks, 15 m³ |
Vis, weekdieren, schaaldieren, koppotigen |
908 kg, 212 stuks |
Pluimvee, rund, kalf, varken |
900 kg, 251 stuks |
Groenten en fruit |
360 kg, 12 stuks |
Bereide maaltijden |
275 kg, 404 stuks, 14 liter |
Granen en bakkerijproducten |
175 kg, 34 stuks |
Soep en sauzen |
93 kg, 37 stuks, 8 liter |
Melk en melkproducten |
44 kg, 78 stuks, 27 liter |
Desserts en ijs |
32 kg, 13 stuks, 60 liter |
Eieren en eiproducten |
9 kg, 4 liter |
Dieetvoeding en voedingssupplementen |
28 stuks |
De resultaten van de inspecties infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants zijn vergelijkbaar met deze van 2013. De resultaten van de hygiëne-inspecties uitgevoerd in de cafés zijn minder goed dan in 2013 (-3%). De resultaten van de inspecties op autocontrole in de horeca zijn beter dan in 2013 (+4,2%).
De meest voorkomende zware non-conformiteiten hadden betrekking op de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (9,7%), het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (9,3%), de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (7,1%), de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (6,8%) en het ontdooien onder gepaste omstandigheden (6,1%). |
|