| |
Horeca Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
14.09.2015
| Aantal missies |
Aantal operatoren |
| 17.556 |
17.070 |
De resultaten van de inspecties in horeca en gemeenschapskeukens zijn beduidend beter in bedrijven die beschikken over een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS)

| |
Aantal inspecties |
Gunstige inspecties |
| Rookverbod |
15.006 |
96,0% |
| Infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants |
14.211 |
55,7% |
| Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) |
9.515 |
88,4% |
| Meldingsplicht |
9.424 |
97,6% |
| Autocontrolesysteem |
9.081 |
62,7% |
| Infrastructuur, inrichting en hygiëne in cafés |
1.325 |
85,9% |
| Infrastructuur, inrichting en hygiëne bij ambulante uitbaters |
1.256 |
66,7% |
| Horeca light |
508 |
97,6% |
| Totaal |
60.326 |
79,7% |
Details inspecties Infrastructuur, inrichting en hygiëne per type inrichting
| |
Aantal inspecties |
Gunstige inspecties |
| Restaurant |
9.596 |
54,9% |
| Frituur |
1.175 |
58,6% |
| Traiteur |
968 |
67,3% |
| Pita |
476 |
42,4% |
| Kamers met ontbijt |
118 |
77,1% |
| Tea-room |
70 |
67,1% |
| Andere horeca |
1.808 |
53,5% |
| Totaal |
14.211 |
55,7% |
Maatregelen
| |
Aantal maatregelen |
| Waarschuwingen |
5.695 |
| Inbeslagnemingen |
263 |
| Maatregelen ingevolge non-conformiteiten bij een andere operator |
19 |
| PV's |
1.369 |
| Tijdelijke sluitingen |
32 |
| Andere |
1.360 |
| Totaal |
8.738 |
Inbeslagnemingen
| Producten |
Hoeveelheden |
| Diverse levensmiddelen |
13.649 kg, 2.123 stuks, 15 m³ |
| Vis, weekdieren, schaaldieren, koppotigen |
908 kg, 212 stuks |
| Pluimvee, rund, kalf, varken |
900 kg, 251 stuks |
| Groenten en fruit |
360 kg, 12 stuks |
| Bereide maaltijden |
275 kg, 404 stuks, 14 liter |
| Granen en bakkerijproducten |
175 kg, 34 stuks |
| Soep en sauzen |
93 kg, 37 stuks, 8 liter |
| Melk en melkproducten |
44 kg, 78 stuks, 27 liter |
| Desserts en ijs |
32 kg, 13 stuks, 60 liter |
| Eieren en eiproducten |
9 kg, 4 liter |
| Dieetvoeding en voedingssupplementen |
28 stuks |
De resultaten van de inspecties infrastructuur, inrichting en hygiëne in restaurants zijn vergelijkbaar met deze van 2013. De resultaten van de hygiëne-inspecties uitgevoerd in de cafés zijn minder goed dan in 2013 (-3%). De resultaten van de inspecties op autocontrole in de horeca zijn beter dan in 2013 (+4,2%).
De meest voorkomende zware non-conformiteiten hadden betrekking op de properheid van de oppervlakken in contact met levensmiddelen (9,7%), het respecteren van de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen (9,3%), de afwezigheid van levensmiddelen die bedorven zijn of waarvan de uiterste consumptiedatum overschreden is of die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie (7,1%), de goede persoonlijke hygiëne en het dragen van passende en propere kleding (6,8%) en het ontdooien onder gepaste omstandigheden (6,1%). |
|