| Allergenen  Afdrukbare versie   |  Laatst bijgewerkt op 
    11.06.2019 
 De wetgeving inzake etikettering bepaalt dat het gebruik van 14 allergenen (glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, pinda, soja, melk, bepaalde noten, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine, schaaldieren en afgeleide producten en sulfiet boven 10 mg/kg of l) in de ingrediënten duidelijk moet vermeld worden op het etiket.
  Naast de controles op de etikettering van levensmiddelen voert het FAVV ook analyses uit op de aanwezigheid van allergenen niet vermeld op het etiket.
 
 
 
  
    
      | Aantal missies | Aantal operatoren |  
      | 21 | 20 |  
 
 
  
    
      |  | Aantal monsternemingen
 | Gunstige monsternemingen (%)
 | Aantal maatregelen
 |  
      | Allergenen van melk | 2 | 100 | - |  
      | Allergenen van noten | 3 | 100 | - |  
      | Gluten | 21 | 100 | - |  
      | Totaal | 26 | 100 | - |  |