www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2022
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
HOME
FR NL



Internationale relaties - Export Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 04.04.2023

Het FAVV is internationaal actief en beschikt over een netwerk dat toelaat het Europese en internationale beleid mee vorm te geven, het imago van de Belgische producten te garanderen en ook de uitvoer van Belgische producten te faciliteren. Het FAVV wordt beschouwd als een performante overheid en geldt als een internationaal voorbeeld.

In 2022 werden de COVID-19 maatregelen in de meeste landen stilaan opgeheven waardoor reizen opnieuw mogelijk werd. Twee delegaties hebben België bezocht voor een inspectiebezoek in 2022. Een delegatie van de Republiek Korea heeft een inspectie uitgevoerd in het kader van de lopende export van varkensvlees en om de export van verwerkte varkensbloedproducten voor diervoeders mogelijk te maken. Een Indische delegatie heeft een audit uitgevoerd om op termijn Belgische blauwe bessen en paprika’s te kunnen uitvoeren naar Indië.
De Chinese autoriteiten hebben een online inspectie uitgevoerd bij een Belgisch zuivelbedrijf en hebben kunnen vaststellen dat de voedselveiligheid er wordt gegarandeerd. De delegatie had speciale aandacht voor de implementatie van COVID-19 maatregelen.

Het Agentschap besteedt niet enkel bijzondere aandacht aan het behoud van de Belgische exportmarkten, maar ook aan het openstellen van nieuwe markten: in 2022 werd nieuwe uitvoer mogelijk van 36 verschillende product-landcombinaties.
   
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren